Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

DÖRKEN DELTA®-NOVAFLEXX lég- és párafékező

DÖRKEN
folyamatos kedvezmények
folyamatos kedvezmények
áru-visszavásárlási garancia
áru-visszavásárlási garancia
ingyenes szállítás
ingyenes szállítás
Eger és 10 km-es körzetében

Leírás

Változó Sd-értékű lég- és párafékező fólia, kifejezetten felújításokhoz.

A DELTA®-NOVAFLEXX fólia Sd-értéke a levegő nedvességtartalmának megfelelően változik, azonnal reagál a levegő páratartalmának ingadozására. Extrém esetben az 5 m-es Sd-értéke a teljes felületen vagy akár csak egyes pontokon 0,2 m-re képes csökkenni. A páratartalom növekedésével páraáteresztővé válik, a páraellenállása csökken.

A fólia csökkenti a kondenzvíz képződés veszélyét. 

A DELTA®-NOVAFLEXX lég- és párafékező fólia valamint a DELTA®-MAXX PLUS energiatakarékos membrán kombinációjával  felújított szerkezet egy tökéletes, energiatakarékos tetőt eredményez.

NOVAFLEXX fektetése

A DELTA®-NOVAFLEXX fektetése

A DELTA®-NOVAFLEXX speciális, erős és nagy szakítószilárdságú flízrétege gyors, biztonságos és költséghatékony beépítést tesz lehetővé.  Az új, négyzetrácsos mintázat megkönnyíti a pontos fektetést. 

Fektetés a hőszigetelés belső oldalán:

A DELTA®-NOVAFLEXX fektethető a szarufákkal párhuzamosan vagy azokra merőlegesen is, rögzítése széles fejű szeggel vagy tűzőkapoccsal történik. A DELTA®-NOVAFLEXX fólia átlapolásait DELTA®-MULTI-BAND-dal ragasztjuk. A fólia térdfalhoz, talpszelemenhez, kéményhez stb. történő légzáró csatlakoztatása a  DELTA® -TIXX  ragasztóval vagy a   DELTA®-LIQUIXX   kenhető bevonattal valósítható meg.  Vakolatlan falhoz a  DELTA®-KOM-BAND  ragasztóval csatlakoztatjuk. 

Felújítás, a belső burkolat megbontása nélkül: 

A tetőfedő anyagot és a régi szigetelést el kell távolítani, a belső burkolat esetleg kilátszó szögeit, csavarjait egy szigetelő lemezzel le kell takarni. Egyéb esetekben a DELTA®-NOVAFLEXX fólia fektethető közvetlenül a belső burkolatra: az eresszel párhuzamosan, a szarufák felett kitekercseljük és feszültségmentesen beigazítjuk a szarufák közé. A szarufák alján szorítóléc segítségével rögzítjük. Az átlapolásoknak 10 cm szélesnek kell lenniük. A csatlakozásokat DELTA®-MULTI BAND ragasztószalaggal vagy DELTA®-THAN ragasztóanyaggal és szorítóléc segítségével légzáróan le kell zárni. A szigetelőanyagot a szarufaköz méretére (+ 1 cm) kell szabni és behelyezni a szarufák közé.

DELTA NOVAFLEXX

Paraméterek

Anyag poliamid, speciális flízzel kasírozva
Éghetőség E, EN 13501-1
Szakítószilárdság---- 150/130 N/5 cm (DIN EN 12311)
Sd-érték kb. 5 m száraz környezetben:kb. 0,2 m nedves környezetben
Tömeg kb. 90 g/m²
Tekercssúly kb. 6,8 kg
Tekercsméret 50 m x 1,50m