Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

DÖRKEN DELTA®-THENE szigetelőlemez

DÖRKEN
folyamatos kedvezmények
folyamatos kedvezmények
áru-visszavásárlási garancia
áru-visszavásárlási garancia
ingyenes szállítás
ingyenes szállítás
Eger és 10 km-es körzetében

Leírás

DELTA®-THENE

Vízszintes és függőleges felületre is fektethető univerzális szigetelőlemez, pl. pincék, erkélyek, teraszok vagy vizes helyiségek fal- és padlófelületei szigetelésére.

A DELTA®-THENE egy speciális keresztlaminált HDPE fólia és egy bitumenkaucsuk tömítő- és ragasztóréteg kombinációja, védőfóliával ellátva. Kül- és beltérben egyaránt alkalmazható.  

 

Felhasználási területei

DELTA®-THENE, mint pincefal szigetelés

A hidegen öntapadó univerzális szigetelőlemez földdel érintkező pincefalak megbízható szigetelése. A felületre egyszerűen "felragasztható" anyag az alap esetleges repedéseit biztonsággal áthidalja, rendkívül rugalmas és fektetés után azonnal teljes védelmet nyújt csapóeső ellen. Különleges előnye a gyors, tiszta, egyszerű fektetés: a lemez a felületre egyszerűen "feltapétázható", így a munkafolyamat a hagyományos szigetelésekhez képest akár 50%-kal gyorsabb, valamint egy szűk építési gödörben is könnyen beépíthető.  Négyzethálós nyomatának köszönhetően könnyen és pontosan szabható.  

A DELTA®-THENE alkalmazásával tulajdonképpen egy munkafolyamatban elkészíthető egy szabványnak megfelelő, egész felületen azonos - 1,5 mm - rétegvastagságú szigetelés. Beépítése esetén nincs szükség kötési/száradási időre: azonnal ráfektethető a szigetelésvédő- vagy felületszivárgó lemez, hőszigetelés, és az építési gödör visszatölthető.

Beépítése télen  - 5 °C-ig (DELTA-THENE HIDEGALAPOZÓ használatával) problémamentes, ellentétben egyéb szigetelőanyagokkal, melyek ilyen hőmérsékleten már egyáltalán nem használhatók. Az időjárás/hőmérséklet miatti várakozási/kötési idő minimális.

A DELTA®-THENE szigetelőlemez és a 2,4 m magas DELTA-TERRAXX felületszivárgó lemez kombinációja egy komplett, egymáshoz tökéletesen illeszkedő elemekből álló, kiváló minőségű és jól működő szigetelő- védő- és vízelvezető rendszert alkot. Ráadásul mindez jelentős időmegtakarítással érhető el.

A DELTA®-THENE hidegen öntapadó szigetelőlemez beépítését a DIN 18533 sz. szabvány szabályozza: nem építhető be talajvíz illetve időszakosan megjelenő talajvíz elleni szigetelésként.

 

thene

 

DELTA®-THENE, mint párazáró réteg vízzáró beton külső felületén

Napjainkban a pincék igen gyakran vízzáró betonból épülnek. A vízzáró betonra alapesetben plusz vízszigetelés nem kerül. Azonban itt kell megjegyeznünk azt, hogy a beton a folyékony halmazállapotú vizet valóban nem engedi át a beltérig, de a szerkezetbe a víz bizonyos mélységig be tud hatolni. 

Mivel a nedves beton páraellenállása alacsony, így a víz vízgőz formájában áthatolhat a szerkezeten, abban az esetben is, ha csak talajnedvesség van jelen.
Szellőztetett, egyszerű használatú pincéknél ez nem jelent problémát, mert a nedvességet a helyiség levegője felveszi és elszállítja. Azonban lakótérként használt alagsorok esetén a magas páratartalom gyorsan problémákat okozhat, akár penész is megjelenhet a bútorokon, textíliákon.
A DELTA-THENE lemez  210 m-es Sd-értékével, mint párazáró réteg megakadályozza a nedvesség falba történő bejutását. Ezenkívül a szigetelőlemez gondoskodik a pórusok lezárásáról, így folyékony halmazállapotú víz - ami ismét páradiffúziós folyamatokat generálna - sem tud a szerkezetbe bejutni.

 

DELTA®-THENE, technológiai szigetelésként, esztrich beton alá

A DELTA®-THENE szigetelőlemez egy sor előnnyel rendelkezik a hagyományos hegeszthető bitumenes lemezekkel szemben: a hidegen öntapadó bitumenes lemez minimum 50%-kal gyorsabban fektethető. A beépítéséhez nincs szükség nyílt lángra, ezáltal a műanyag ablakokhoz, ajtókhoz történő csatlakoztatás is problémamentes. 

Amennyiben a DELTA-THENE a további munkafolyamatok során megsérül, a sérülés egy megfelelő méretűre vágott DELTA-THENE darabbal egyszerűen felülragasztható. Padlófűtés kialakítása esetén, a fűtőtekercsek- vagy csövek egyszerűen rögzíthetők egy a DELTA-THENE-ből leszabott szigetelőlemezzel. 

A DELTA-THENE hidegen öntapadó szigetelőlemez beépíthető vízszintes falszigetelésként is.

  thene szigetelő

DELTA®-THENE, vizes helyiségek szigetelésére

DELTA®-THENE hidegen öntapadó lemez felhasználható vizes helyiségek, erkélyek, valamint könnyűszerkezetes épületek úsztatott padlója alatti vízszigetelésre. A megfelelő vastagságú alapozó réteg (beltérben oldószermentes), mint kellősítő anyag felhordása után a vízszigetelést egyszerűen az aljzatra ragasztjuk és minimum 15 cm magasan a falra felvezetjük.   

A DELTA®-THENE-vel a sarkok, élek, áttörések optimálisan kialakíthatók.

Közvetlenül a vízszigetelés felhordása után megkezdődhet a padló további rétegrendjeinek (pl. esztrich) bedolgozása. Nincs várakozási idő, pl. kötési idő.

DELTA®-THENE, mint vízszintes falszigetelés

A DELTA®-THENE beépíthető vízszintes falszigetelő rétegként nem teherhordó falak alá (DIN 18533 szabvány szerint). Az öntapadó hátoldal megakadályozza a fólia elcsúszását. A csatlakozásoknál minimum 10 cm széles átlapolással kell fektetni. Ragasztás után azonnal ráhordható a habarcságy és az első téglasor. A fehér színű, nagy szakítószilárdságú HDPE fedőfólia megvédi a szigetelést az építési munkák során esetlegesen előforduló sérülésektől. Az ablak- és ajtó csatlakozások problémamentesen kialakíthatók.

DELTA®-THENE, mint L-szigetelés

A DELTA®-THENE elsősorban a kettős héjalású falazatoknál nyújt rendkívüli előnyöket: az öntapadó hátoldal megakadályozza a fólia megcsúszását, valamint az anyag a függőleges falazathoz és a technológiai szigeteléshez is egyszerűen csatlakoztatható. Holkerképzés nem szükséges. 

 

thene vízszigetelő

Paraméterek

Anyag Egy keresztlaminált speciális HDPE fólia és egy bitumenkaucsuk tömítő- és ragasztóanyag kombinációja
Vastagság ≥ 1,5 mm
Tömeg kb. 1,6 kg/m²
Sd -érték 210 m
Hőállóság - 30 °C-tól + 80 °C-ig
Feldolgozási hőmérséklet +5 °C-tól +30 °C-ig (levegő és felület hőmérséklet) -5 °C-ig DELTA®-THENE-HIDEGALAPOZÓ-val
Kiszerelés 1,0 x 20 m, 1,0 x 5 m
Szállítás, raktározás állítva
Hulladékkezelés EWC kód 1 703 02, aszfalt- és kátránymentes
Csomagolás újrahasznosítható