Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GAZDASÁGOS ÉS EGYSZERŰ - bővebben a szárazépítészetről

2021. 09. 23. 00:00:00
GAZDASÁGOS ÉS EGYSZERŰ - bővebben a szárazépítészetről
A szárazépítés az a technológia, amelyet legfőképpen belsőépítészethez alkalmaznak. Lényege, hogy nem kerül a rendszerbe felesleges víz és az egyik legköltségkímélőbb és leggyorsabban végrehajtható művelet.

Szárazépítés

Ha meghalljuk a szárazépítés kifejezést, valószínűleg elsőre is már az jut eszünkbe, hogy kerüljük a nedvességet építkezés közben. Ez így is van, hiszen ezzel a technológiával elkerülhetjük, hogy felesleges víz jusson a rendszerbe. Olyan belsőépítészeti technológia, melyet még a kevésbé szakképzett emberek is könnyen megtanulhatnak alkalmazni, ha belevágnának egy felújításba vagy egy építkezésbe. Az alábbi cikk bemutat néhányat ezek közül a technológiák közül, melyek jelentősen megkönnyebbítik a munkát.

Mi is az a szárazépítés és miért hasznos?

A szárazépítés az a technológia, amelyet legfőképpen belsőépítészethez alkalmaznak. Lényege, hogy nem kerül a rendszerbe felesleges víz, és mindemellett megkönnyíti alkalmazója dolgát, mert az egyik legköltségkímélőbb és leggyorsabban végrehajtható művelet, amely létezik egyelőre a belsőépítészeti burkolás világában. Nem újdonság valószínűleg senki számára, aki egy cseppet is jártas az építészet világában, hogy a gipszkarton használata is egyre népszerűbbé válik, amely szintén a szárazépítési fajták csoportjába sorolható.

Milyen fajtái léteznek a szárazépítésnek?

A szárazépítés fajtái általában egyszerűbb megoldások, melyek felhasználása során nincs szükség komolyabb belsőépítészeti szakképzettségre. Ezeknek pont az a lényege, hogy alacsonyabb költségvetésből is egészen minőségi végeredményeket kapjunk.

Szárazépítés fajtái

Gipszkartonok – A gipszkarton lapok belseje nevéből is adódóan gipszből készültek, annak külsején egyszerű kartonlapok helyezkednek el. Ezek vastagsága általában 10-12 mm vastagok. Ezek segítségével falakat húzhatunk fel anélkül, hogy víz került volna a képletbe. Hő- és hangszigetelés céljából is alkalmazzák gyakran ezeket.

Faburkolatok – A faalapú falburkolatok közül a lambériázás az otthoni dekorációk egy klasszikus eleme. 1970 környékén nem volt olyan otthon, ahol ne lett volna megtalálható. Ennek is hasonlóan egyszerű beépítése, így könnyű technológiának minősül, illetve be lehet szerezni nagyon jó áron a különböző otthonépítést erősítő szaküzletekben.

Álmennyezetek – Azért van szükség a különböző álmennyezetekre, mert lehetővé teszi a vezetékek elrejtését, a födém egyszerűbb takarítását és az extra hő- és hangszigetelést. Akár házilag is elkészíthető ez is, szakember közreműködése nélkül.

Szerelt válaszfalak – A különböző helyiségek elválasztására alkalmazzuk őket. A legegyszerűbb formája, ha utólag is szeretnénk beépíteni otthonunkba abból a célból, hogy extra elkülönített szobákat kapjunk. Gazdaságosság szempontjából is nagyon előnyös, légzáras, flexibilis és kis önsúllyal rendelkezik.

Ki az a szárazépítő?

Az egyszerűbb és gazdaságosabb építkezési technológiák elterjedésével akkora ágazat nőtte ki magát, hogy mára már ki is lehet tanulni a szárazépítési szakmát. Vannak olyan szakemberek, akik csak ezeknek az anyagoknak beszerzésével és beépítésével foglalkoznak azért, hogy megkönnyítsék a saját munkájukat vagy a lakás tulajdonosok helyzetét. Ráadásul nem csak költséghatékonyabb, de minőségbeli különbségek nincsenek.

Mindenképpen ajánlott azok számára a technológia alkalmazása, akik csak saját ingatlanukban szeretnének gyors megoldásokat eszközölni vagy csak alacsonyabb költségvetésből gazdálkodnak!