Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

REVCO EXTERIOR homlokzatfesték

REVCO
folyamatos kedvezmények
folyamatos kedvezmények
áru-visszavásárlási garancia
áru-visszavásárlási garancia
ingyenes szállítás
ingyenes szállítás
Eger és 10 km-es körzetében

Leírás

REVCO EXTERIOR gyárilag előkevert, műgyanta diszperziós kötőanyagot, pigmenteket, töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, jó fedőképességű, kiváló kopásállóságú, matt homlokzatfesték.

Alkalmas régi és új épületek külső vakolt, glettelt, beton, azbesztcement, CK lap, tégla felületeinek festésére, átvonására. Bevonata esztétikus, könnyen tisztítható.

Előkészítés, felhordás

ELŐKÉSZÍTÉS:

Az alapfelület por- és szennyeződés, valamint mozgás- és zsugorodásmentes legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen szilárd. Régi felületek festése esetén a meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, illetve a nagyobb repedéseket kaparjuk ki. Az alapfelület hibáit cementhabarccsal javítsuk ki, a repedéseknél, és különböző tulajdonságú anyagok találkozásánál alkalmazzunk átfedő megerősítő szalagozást. Ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek.

A megelőző munkálatokból származó vagy egyéb okokból a felületen lévő porréteget távolítsuk el. Meszelt, vagy nagy nedvszívású alapfelület - mint régi vakolat, pórusbeton, kőporos felület, vagy perlites alapvakolat, javított alapvakolat - festése előtt szükséges a REVCO PRIMER falimpregnáló használata. A falfestéket a munkálatok megkezdése előtt keverjük fel, ezt a folyamatot kis fordulatszámon, fúrógépbe fogott keverőszárral végezzük.

FELHORDÁS:

A felhordás eszköze: Pamuthenger, ecset vagy airless szórópisztoly.

A felhordás módja: Ügyeljünk az anyag egyenletes eldolgozására! A sötétebb színek (B2 feliratú vödrök) hengerrel történő felhordása esetén vízszintes és függőleges irányú hengerezés is szükséges, a megfelelő takarás elérése érdekében.

Az REVCO EXTERIOR homlokzatfesték takaróképessége alapfelülettől függően változó, normál körülmények között két rétegben ajánljuk. Az anyag a növekvő hígítás során veszít fedőképességéből, tapadási és kopási szilárdságából. Erőteljes színek választása esetén, ha az alapfelület meglévő színe és az elérni kívánt szín között jelentős különbség van, háromrétegű festés szükséges lehet, tehát az anyagszükséglet megnő. Durvább felületek anyagigényét fontos a helyszínen ellenőrizni! Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni.

A szerszámokat és a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal, vízzel le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el.

Paraméterek

Anyagszükséglet Kevésbé nedvszívó egyenletes alapfelület esetén:9-10 m2/liter/réteg ajánlott hígítás mellett. Erősen nedvszívó, egyenetlen, strukturált felület esetén:5-7 m2/liter/réteg ajánlott hígítás mellett.
Javasolt rétegszám Minimum 2 réteg.
Hígítás Maximum 5 % csapvízzel, csomó és kicsapódás nélkül.
Színezés Gyárilag előkeverve a REVCO VARIO színkártya színeiben.
Feldolgozási hőmérséklet A levegő és a falfelület hőmérséklete is +5°C – +25°C között legyen!
Ne alkalmazzuk az anyagot erős napsütésben, esőben, fagyban és erős szélben, mert ezek a száradási és felhordási idő alatt repedéseket okozhatnak!
Por száradás 1 óra, Tapadási száradás:3 óra, Átvonhatóság:12 óra múlva.
A megadott értékek 20°C-on, és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén, a száradási tulajdonságok meghosszabbodnak, magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok csökkennek.
Tisztítás Amennyiben szükséges, finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát!
Eltarthatósági idő Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, a gyártástól számított 1 évig. Használat után a vödröt gondosan le kell zárni!
Kiszerelés nettó 2,5 liter, nettó 10 liter
Tűzveszélyességi osztály Nem tűzveszélyes osztályba tartozik.