Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

REVCO VARIO spachtel, struktúra és roll putz vakolat

REVCO
folyamatos kedvezmények
folyamatos kedvezmények
áru-visszavásárlási garancia
áru-visszavásárlási garancia
ingyenes szállítás
ingyenes szállítás
Eger és 10 km-es körzetében

Leírás

REVCO VARIO gyárilag előkevert, kimagaslóan jól feldolgozható, szálerősített, vízzel hígítható, műgyanta diszperziós kötőanyagú, kvarc töltőanyagú, UV-sugárzásnak ellenálló pigmenteket és tulajdonság javító adalékokat tartalmazó, vödrös kiszerelésű vékonyvakolat.

Alkalmas régi és új épületek külső, illetve belső falazatainak díszítésére, valamint homlokzati hőszigetelő rendszerek és egyéb ásványi alapfelületek fedővakolására.

Előkészítés, felhordás

ELŐKÉSZÍTÉS

A termék természetes eredetű ásványi anyagokat tartalmaz, ezért utórendelésnél, illetve különböző gyártási dátumú vödröknél árnyalatnyi színeltérés lehetséges. Az épület egyes oldalain azonos gyártási dátumú anyagot használjon, vagy a különböző gyártási dátumú vödröket egy nagyobb edényben keverje össze. Utórendelés mindig a korábbi vásárlás helyszínén történjen.

Nagy nedvszívású alapfelület - mint régi vakolat vagy hőszigetelő alapvakolat - esetén a REVCO PRIMER vakolatalapozó felhordása előtt ajánljuk a REVCO PRIMER falimpregnáló használatát.

A munkálatok megkezdése előtt, az anyagszükséglet meghatározása alapján készítsük ki az egybefüggő falfelülethez szükséges vakolatmennyiséget. Fúrógépbe fogott keverőszárral rövid ideig keverjük fel a vödrök tartalmát és ellenőrizzük a vödrök peremére nyomtatott azonosítókat.

Az alapozás kizárólag REVCO PRIMER vakolatalapozóval történhet.

A falfelület alapozását a vakolás előtt 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására, illetve arra, hogy az alapozó teljesen szilárd legyen.

FELHORDÁS

A felhordás eszköze: Spachtel (kapart hatású) és Struktúra (gördülő szemcsés) vakolat esetén rozsdamentes glettvas, műanyag simító vagy tölcséres vakolatszóró-pisztoly, Roll Putz (hengerelt) vakolat esetén szivacshenger a struktúrától függően.

A felhordás módja: A rozsdamentes glettvassal egyenletesen felhordott vékonyvakolatot műanyag simítóval dörzsöljük el.

Spachtel (kapart hatású) vakolat esetén a dörzsölés iránya körkörös.

Struktúra (gördülő szemcsés) vakolat esetén a dörzsölés iránya tetszőleges, lehet körkörös, függőleges vagy vízszintes irányú, a kialakítani kívánt felületi megjelenés szerint.

Roll Putz (hengerelt) vakolat esetén a felhordást maximum 4 mm fogazású glettvassal végezzük, majd durva struktúra szivacshengerrel (lukacsos felületű) az anyagot egyenletesen oszlassuk el függőleges, majd vízszintes irányban is. Az utolsó hengerelést függőlegesen lefelé végezzük. A felhúzás és a strukturálás között minél rövidebb idő teljen el, mert a túlzott várakozáskor az anyag száradása megindul és összedolgozhatósága csökken. A finomabb felületű struktúra eléréséhez adjunk maximum 5 dl vizet az anyaghoz.

A felhordott anyagmennyiséget a szemcsenagyság határozza meg, mind a többletanyag, mind a kevés anyag strukturális különbséget okoz, és az összedolgozhatóság csökken.

A műanyag simítón jelentkező többletanyagot mindig vegyük le. A felületet az elszürkülés elkerülése végett ne simítsuk túl sokáig.

A struktúra kialakítását a felhordás után azonnal, a száradás megindulása előtt végezzük. Munkahézagot színhatár képzésnél szalagozással, vagy az élek mentén képezzünk.

Ne alkalmazzuk az anyagokat erős napsütésben, esőben, fagyban és erős szélben, mert ezek a száradási és felhordási idő alatt repedéseket okozhatnak.

A szerszámokat és a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal, vízzel le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el.

 

Paraméterek

Anyagszükséglet
Spachtel (kapart hatású) 1 mm 1,5-1,7 kg/m2
Spachtel (kapart hatású) 1,5 mm 2,4-2,6 kg/m2
Spachtel (kapart hatású) 2,5 mm 3,0-3,2 kg/m2
Struktúra (gördülő szemcsés) 2 mm 2,4-2,6 kg/m2
Struktúra (gördülő szemcsés) 3 mm 2,7-2,9 kg/m2
Roll Putz (hengerelt) 1-2 kg/m2
A leírt mennyiségek tájékoztató jellegűek, függnek a felhordás módjától és az alapfelülettől. Az anyagigényt célszerű a helyszínen ellenőrizni. Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni.
Hígítás Amennyiben szükséges, maximum 2 dl csapvízzel (kivéve Roll Putz!).
Színezés Gyárilag előkeverve a REVCO VARIO színkártya összes színében. A B2-es anyagok önállóan fehér színként nem használhatóak!
Feldolgozási hőmérséklet A feldolgozáskor és a száradás alatt a levegő és a falfelület hőmérséklete is +5°C – +25°C között legyen.
Teljes száradási idő 10 óra, Átvonhatóság:24 óra múlva. Átfestés után a vakolat megjelenése megváltozhat!
A megadott értékek 20°C-on, és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén, a száradási tulajdonságok meghosszabbodnak, magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok csökkennek.
Tisztítás Amennyiben szükséges, finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát!
Eltarthatósági idő Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, a gyártástól számított 2 évig. A vödröket a használat után gondosan le kell zárni!
Kiszerelés nettó 3,75 kg és nettó 15 kg
CE jelölt termék, az EN 15824 2009 harmonizált szabvány alapján a szerves kötőanyag tartalmú külső és belső vakolatok követelményei szerint:
Tapadó szilárdság 0,8 MPa
Vízáteresztő képesség W2
Páradiffúzió V2
Hővezetési tényező, λ 0,67 W/mK
Tűzvédelmi osztály C
Tűzveszélyességi osztály Nem tűzveszélyes osztályba tartozik.