Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Schiedel AVANT

SCHIEDEL
folyamatos kedvezmények
folyamatos kedvezmények
áru-visszavásárlási garancia
áru-visszavásárlási garancia
ingyenes szállítás
ingyenes szállítás
Eger és 10 km-es körzetében

Leírás

Egyen- vagy ellenáramú működés esetén is alkalmazható

A Schiedel AVANT ugyanúgy működőképes a hagyományos egyenáramú (hátsó szellőzésű) üzemben is, mint ahogy – a Schiedel hőcserélő elv szerint – ellenáramú üzemben. Itt a kéménybe lefelé haladó hideg égési levegőt a belső cső melege előmelegíti.

 Különösen hideg napokon erősödik fel ez a hatás, amikor a modern fűtőkészülékek hatásfokát lényegesen javítja. Az energiamegtakarítás elérheti a 7%-ot. Az új fejlesztésű kerámiacső külső felületét jelentősen megnövelte a bordázás. Hatása a léghűtéses motorok blokkján alkalmazott, a hűtést elősegítő bordázáshoz hasonlítható. A megnövelt csőfelület javítja a hőleadást és ezzel növeli az energiamegtakarítást.

A tradicionális, egyenáramú működési rendszer (a kazán az égési levegőt nem a kéménytől kapja)

Ellenáramú működés: a fentről érkező levegő előmelegszik a belső cső felületén, növelve ezzel a fűtőberendezés hatásfokát

Építés

Könnyű és gyors építés

A Schiedel AVANT súlya a korábbi rendszerekhez képest tovább csökkent. A köpenyszerkezetbe itt egy olyan kerámia cső illeszkedik, melynek falvastagsága csak 7-9 mm. A tubusba előre gyárilag felhordásra előkészített ROTEMPO hézagtömítő massza mind az építési munka előtti előkészületet, mind a problémamentes felhordást egyszerűvé és biztonságossá teszi. A gyárilag a cső végére felragasztott tömítő-központosító karmantyú is a helyszíni építés gondtalanságát hivatott elősegíteni.

Paraméterek

Teljesítmény jellemzők T200 N1 W 2 O00
Üzem Huzat alapján működő és túlnyomásos üzemmódban
Tüzelőanyag gáz
Füstgázhőmérséklet ≤200°C
Béléscső ipari kerámia cső
Külső köpeny könnyűbeton köpenytégla
Hővezetési ellenállás 0,4 m² K/W, 200°C-on vizsgálva