Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SWEDSTEEL CARACOL CSATORNA-RENDSZER

SWEDSTEEL
folyamatos kedvezmények
folyamatos kedvezmények
áru-visszavásárlási garancia
áru-visszavásárlási garancia
ingyenes szállítás
ingyenes szállítás
Eger és 10 km-es körzetében

Leírás

MILYEN ANYAGBÓL LEGYEN?

A csapadékvíz-elvezető rendszerekhez használt anyagoknak képesnek kell lenniük ellenállni a folytonos nedvességtől eredő korróziónak, a zord időjárásnak, valamint az UV sugárzásnak. Az ereszcsatornák legfontosabb feladata az esővíz, az olvadó hó és jég elvezetése az épület tetejéről, a homlokzatok tisztán tartása és az épület körüli tér szárazon tartása érdekében. Az ereszcsatornáknak bírniuk kell a vizet, a jeget, a törmeléket és a kopást, kívül és belül egyaránt.

A Swedsteel svédacél csapadékvíz rendszere könnyen megmunkálható, megőrzi jó kinézetét és kiállja az idő próbáját, köszönhetően az alapanyag kitűnő minőségének, karcállóságának és színtartásának.

Az ereszcsatorna rendszerek alapanyaga leggyakrabban acél, alumínium, vörösréz, vagy akár műanyag, PVC is lehet. A különféle alapanyagok eltérő műszaki tulajdonságokkal rendelkeznek, ennek fényében nagymértékű eltérések mutatkoznak mind a merevség, mind a tartósság tekintetében. Az alapanyagok közül az acél kiemelkedik előnyös és tartós műszaki paramétereivel:

  • hőtágulása alacsony, így az illesztések tökéletesen tartanak

  • merev, de mégis rugalmas, nem deformálódik, nehezen sérül, és nem törik

  • horganyzott bevonattal rendelkezik, amely rendkívül tartóssá teszi (50 év garancia)

  • esztétikus színbevonat, amely a megjelenés mellett további védelmet is biztosít

Az acél esetében a legfontosabb és könnyen ellenőrizhető tulajdonságai:

  • Az alapanyag vastagsága (javasolt a 0.6 mm), ami meghatározza az acél és a csatorna merevségét, tartását.

  • A rajta lévő cinkréteg vastagsága (javasolt Z275), hiszen ez felelős a korróziónak való ellenállásért, ha ez megfelelő vastagságú biztosított, hogy nem lesz rozsdásodás.

  • A színbevonat szintén az esztétikán túl még a funkcionalitásban is segít, hiszen az acélmagot és a cinket is védi. Itt nagyon fontos, hogy a színbevonat az alapanyaggyártáskor kerüljön rá, és ne utólagosan. ugyancsak rendkívül fontos dolog a kétoldali bevonat, hogy nem csak a külső látszó rész legyen színes és bevonatos, hanem a belső is, hiszen a környezeti hatások belül is ugyanúgy érik, mint kint, és csak akkor tartós, ha ez így készül.

  • Az alapanyag mellett fontos, hogy legyenek idomok, kiegészítők is, ne csak a hosszú fenti elem (eresz) és a lefolyó (függőleges lefolyócső). A komplett rendszer biztonságos és jól működő, megfelelően látják el feladatukat az illesztések, zárások. Kérdezzük a gyártót, hogy komplett rendszert kínál-e.

  • Mérlegelendő a rendszer fejlettsége, hiszen egy gyors összeillesztésekkel, kevés kötőelemmel kivitelezendő, fejtett technológiával gyártott termék esetén nem kell a helyszínen szereléskor vágni, forrasztani – nem sérül az acél alapanyag, nem kellenek speciális szerszámok így sokkal gyorsabban elkészül, tehát olcsóbb a kivitelezése is.

svédacél színek

Műszaki adatok

svédacél műszaki