Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Falazóelemek

FALAZÓELEMEK

Az építkezés lokációjának kiválasztása után talán az első legfontosabb kérdés a „miből”, és most nem az anyagiakat értjük ez alatt, hanem, hogy milyen anyagból épüljön fel a ház? Ugyanis a fal alapvetően meghatározza az épület tartósságát és milyenségét.

A falazó anyagok legfontosabb tulajdonságai: a nyomószilárdság, a teherbíró-, a hőszigetelő-, a hőtároló- és a hangszigetelő képesség. A falazó anyagok kiválasztásánál ezeket a tulajdonságokat célszerű mérlegelni.

A tégla előnyei: a tégla a legtermészetesebb anyag, a téglagyártás környezetbarát, a téglafal nagy teherbírású, a tégla falazat kiváló hőtároló képessége révén a téglából épült házak energiatakarékosak. Szilárdságát tekintve jellemzően 1-2 szintes családi házak épülnek belőle, a több szintes, magas épületeket már vasbeton tartószerkezettel valósulnak meg.

Az Ytong előnyei: gyártása energiatakarékos, megmunkálhatósága egyszerű és gyors, beépítéskor minimális hulladék keletkezik, a keletkező hulladék pedig újrahasznosítható, fűtési energiát takaríthat meg vele. Számtalan előnyéből adódóan rengeteg ház épült Európa szerte Ytong téglából. Kiemelendő, hogy természetes alapanyagokból készül (az egyetlen Környezetbarát Termék Védjeggyel rendelkező falazóelem).

falazóelemek