Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fóliák, felületszivárgó és drénlemezek

FÓLIÁK ÉS LEMEZEK

Nem is hinnénk, hogy a fólia az építőipar egyik nélkülözhetetlen kelléke.

Takarófólia: Építési területeken, felújításoknál használt rétegelválasztó fólia. Védelmet nyújt a por, a festék és a nedvesség ellen. Fóliák takarás céljárafestéshezlakásfelújításhoz. Általános takarítási célra és az építkezésen használt anyagok megóvására.

 

Technológiai alátét fóliák és lemezek: Belső burkolat mögötti párazáró rétegként minimalizálja a szerkezeten átjutó pára és levegő mennyiség mértékét, amihez a toldások és átlapolások pára- és légzáró ragasztása szükséges. Számos fajtája létezik, így építési, tehcnológiai, szigetelési, víz-, vízgőz szigetelésre szolgáló fóliák és lemezek.

 

Tetőfólia: Tetőépítés során sokan csak a tetőcserép minőségére és annak kinézetére figyelnek, megfeledkeznek a tetőfólia fontosságáról. A tetőfólia (vagy ahogy még hívni szokták: alátétfólia,) alapfeladata a szigetelőanyag védelme, vagyis, hogy második védelmi vonalként védje az alatta levő szerkezetet, tereket. A cserepek közötti réseken beszivároghat a nedvesség a porhótól, az esőtől, vagy a párától a külső ill. a belső oldalon is. A szigetelés külső oldalára egy ún. alátéthéjazatot, a belső oldalra pedig egy párazáró fóliát kell rakni. A tetőfóliák a beépítésre kerülő rétegrend szerint lehetnek párazáró, vagy páraáteresztő tulajdonságúak. Emellett lehetnek hővisszaverő vagy nem hővisszaverő tulajdonságúak. Tetőfólia alkalmazható: kéthéjú hidegtetők alátéthéjazataként (közepes és meredek hajlás szerint) és szerelt falszerkezetek esetén.

 

fóliák