Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

RIGIPS ESZTÉTIKAI ÁLMENNYEZET

RIGIPS
folyamatos kedvezmények
folyamatos kedvezmények
áru-visszavásárlási garancia
áru-visszavásárlási garancia
ingyenes szállítás
ingyenes szállítás
Eger és 10 km-es körzetében

Leírás

Az esztétikai álmennyezetek alapvető funkciója, hogy megfelelően hozzájáruljanak az adott helyiség képének kialakításához. Ezen kívül feladatuk lehet még térelhatárolás, szerelvények takarása, gépészeti elemek (világítás, stb.) fogadása. A legtöbb esztétikai kategóriába sorolt álmennyezet – megfelelő rendszerben építve - még egyéb fontos tulajdonságokkal is rendelkezik. Ilyen lehet pl. a tűzvédelem, a hanggátlás, vagy a hangelnyelő képesség. 

ESZTÉTIKAI ÁLMENNYEZET FAJTÁI

CASOPRANO RENDSZER

A Casoprano kazettás álmennyezeti család gipszkartonból előállított elemekből áll. A háromféle mintázat kifinomult felületképzésével az egyszerű, letisztult álmennyezetek kialakítását teszi lehetővé. Mindhárom típus tömör, perforáció nélküli, ezért önmagában vagy ásványgyapot terítéssel igen jó hanggátlást biztosít az egymás fölötti terek között. Ugyanígy megakadályozza a szomszédos helyiségek közötti hangátadást az álmennyezeten keresztül. A Casoprano termékcsalád tartós, kevéssé sérülékeny és kiválóan karbantartható. Felülete fehér, készre festett, ám a belső tér tervezett kialakításának megfelelően tetszőleges színben átfesthető akár festékhengerrel, akár festékszóróval. Az elemek kizárólag A éllel, azaz látszóbordás kivitelben készülnek.

A Casoprano lapok vastagsága 8 mm, páraállóságuk 90 %. Terhelhetőség: 3 kg/lap, megfelelően megépített rendszer esetén. Ajánlott tartószerkezet: Rigips Quick-Lock T15 vagy T24. A lapok hátoldalán nyilak jelzik a tartószerkezetbe helyezés irányát.

OWACOUSTIC PRÉMIUM

Az OWAcoustic® Prémium termékcsalád ásványi szálas álmennyezeti lapjai a legmagasabb esztétikai és funkcionális igényekre is megoldást nyújtanak.  Legfontosabb jellemzői a magas akusztikai és tűzgátlási értékek, nagy méret és rendszerválaszték. Mindenütt alkalmazhatók, ahol a páratartalom nem haladja meg  a 95 %-ot.

Az OWAcoustic Prémium lapok tulajdonságai

  • vastagság: 15,20,38 mm
  • páraállóság: 95-100%
  • élképzés: egyenes vágású, süllyesztett, rejtett bordás

Raszter méretek

  • kazettás lapok 600x600 mm, 625x625 mm, 600x1200 mm, 625x1250 mm
  • sávos lapok szélességek: 300 mm; 312,5 mm; 400 mm
  • hosszméretek: 1200 mm; 1250 mm; 2000 mm; 2500 mm 

OWACOUSTIC SMART

Az OWAcoustic® Smart ásványi szálas álmennyezeti lap megfelel a szabványos követelményeknek. Meggyőző minőségű, könnyű termékek, alap szintű tűzvédelemmel. Hét különböző mintázattal, egyenes vágású (K3) és süllyesztett (K7) éllel rendelhető. Mindenütt alkalmazható, ahol a páratartalom nem haladja meg  a 90%-ot. 

Az OWAcoustic® Smart lapok vastagsága 14 mm, páraállóságuk 90%. Egyenes és süllyesztett éllel vásárolhatók.
Méretek/mm: 600x600, 625x625, 600x1200,625x1250

Az élkialakítások gyári megnevezései:
K3 = egyenes vágású él, T15 vagy T24 tartóbordához
K7 = süllyesztett él, T24 tartóbordához

Jelölések a mintázat neve után:
/O = tűszúrás nélküli lapfelület
/N = tűszúrt lapfelület