Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

DÖRKEN DELTA-TERRAXX

DÖRKEN
folyamatos kedvezmények
folyamatos kedvezmények
áru-visszavásárlási garancia
áru-visszavásárlási garancia
ingyenes szállítás
ingyenes szállítás
Eger és 10 km-es körzetében

Leírás

A nagy vízelvezető képességű DELTA®-TERRAXX szigetelésvédő- és drénlemez univerzális megoldást kínál minden nyomásálló szigetelésre, alkalmas vízszintes és függőleges felhasználásra egyaránt. 

A dombornyomott drénlemez élettartama kb. 100 év, tanúsítva az MSZ EN 13252 szerint, valamint megfelel a DIN 4095, DIN 18533 és DIN 18531 szabványok követelményeinek.

DELTA®-TERRAXX - vízszintes felhasználás

A DELTA®-TERRAXX felületszivárgó lemez tökéletes megoldás vízszintes felületek vízelvezetésére. 

A két rétegű dombornyomott lemez, mint vízelvezető drénlemez kerül beépítésre a szigetelés felé, a DIN 18531 és DIN 4095 szabványoknak megfelelően. A lemez alkalmas mélygarázs födémek, teraszok és zöldtetők víznyomás elleni védelmére, valamint parkolótetők kopófelülete alatti drénrétegként történő beépítésre.

A lemez 2 rétegű felépítése – dombornyomott lemezre gyárilag kasírozott geotextília – rendkívül hatékony vízelvezetést garantál. A lemez felső oldalára kasírozott geotextília nem engedi a domborulatok eltömődését, sima hátoldala pedig gondoskodik a terhelés egyenletes elosztásáról. A DELTA®-TERRAXX felületszivárgó lemez és a szigetelés közé beépíthető egy hagyományos 300 g tömegű flízréteg. 

Viszonylag kis domborulatmagassága (9 mm) ellenére is lényegesen jobb vízelvezető képességgel rendelkezik, mint egy kavics/zúzottkő drénréteg. Magas drénkapacitásának köszönhetően akadálytalan vízelvezetést biztosít, ezáltal hatékonyan védi a rendszert a nedvesség miatt esetleg előforduló moha vagy növényzet megjelenésétől. A DELTA®-TERRAXX súlya is egyértelműen kedvezőbb egy kavics/zúzottkő drénrétegnél. A DELTA®-TERRAXX felületszivárgó lemez egyaránt alkalmas extenzív és intenzív zöldtetők vízelvezetésére. 

A DELTA®-TERRAXX Különösen nagy vízmennyiség elvezetésére is képes. Öntapadó ragasztósávja lehetővé teszi a lemezek biztos egymáshoz rögzítését, ezáltal megakadályozza, hogy fektetés során a szél a lemezt „felkapja”. 

A DELTA®-TERRAXX fektetése

A DELTA®-TERRAXX 2 rétegű felépítésének köszönhetően egy egységként gyorsan, költségtakarékosan fektethető: a lemezt a vízszintes alapon egészen egyszerűen ki kell tekercselni, a geotextíliával felfelé. A DELTA®-TERRAXX-szal a csatlakozások is könnyen kialakíthatók. Az átlapolási sávban a lemez széle domborulatmentes, a geotextíliát egyszerűen fel kell emelni és alátolni a következő lemezt. Ezután következik a homok-vagy kavicsfeltöltés végül az aszfaltozás vagy burkolás (fával vagy járólappal). A DELTA®-TERRAXX mint teljes felületű drénréteg gondoskodik a konstrukcióba bejutó csapadékvíz elvezetéséről, megakadályozza a mohásodást, iszapképződést, fagy okozta károk kialakulását.

DELTA®-TERRAXX - függőleges felhasználás

A DELTA®-TERRAXX felületszivárgó lemez pincefalszigetelés elé helyezve – mint egy második vízzáró réteg – univerzális védelmet jelent a torlódó, réteg- és szivárgóvizek ellen. A föld felé mutató domborulatok teljes felületű drénrétegként funkcionálnak; a hőszigetelést, nyomásálló szigetelést (pl. DELTA®-THENE) nem csak a nedvességtől, hanem a talaj mozgásaitól is megóvják. A DELTA®-TERRAXX drénlemez kielégíti a DIN 4095 szabvány követelményeit.

 
A lemezre gyárilag kasírozott geotextília megakadályozza a domborulatok eltömődését, ezáltal tartós, különösen nagy mennyiségű (3,1 l/(ms)) víz elvezetésére képes.  

A DELTA®-TERRAXX felületszivárgó lemez 2,4 m-es szélessége megfelel a legtöbb pince méretének. A lemez ezáltal vízszintesen fektethető, ami akár 50 %-kal gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé. Öntapadó átlapolási ragasztósávval rendelkezik. 400 kN/m2-es nyomószilárdságának köszönhetően akár 10 m mélységig is beépíthető. Nem tartalmaz újrahasznosított alapanyagot, valamint megfelel az EN 13252 szabvány követelményeinek. A lemez abszolút korhadásmentes, megbízható radon- és metángáz szivárgóként működik.

A DELTA®-TERRAXX mint teljes felületű drénréteg működik, a gyárilag a lemezre kasírozott geotextília megakadályozza a szivárgótest eltömődését. A dombornyomott lemez mint egy második vízzáró réteg – univerzális védelmet jelent a torlódó, réteg- és szivárgóvizek ellen, a DIN 18533 szabványnak megfelelően. 

A lemez megvédi a pincefal hőszigetelését a nedvességtől, ezáltal jobb hőszigetelési érték érhető el.  

Zöldtető

A DELTA®-TERRAXX beépíthető járható tetők, tetőparkolók és zöldtetők, valamint fa teraszburkolatok (pl. bangkirai) esetén is. 

Zöldtető:

A két rétegű lemez nagy rétegvastagságú, intenzív zöldtető esetén védő-szűrő- és szivárgórétegként funkcionál: megakadályozza a torlódó víz kialakulását. 

Járható/Járműforgalomra tervezett tető: 

A DELTA®-TERRAXX nagy nyomószilárdságú védő- és drénrétegként megelőzi a fagy okozta károk kialakulását. 

Teraszok, fa- vagy ágyazó rétegbe fektetett burkolattal:

A DELTA®-TERRAXX felületszivárgó lemez, mint vízelvezető réteg, garantálja a víz elvezetését a szerkezetből. Ezáltal megakadályozza a burkolat károsodását.

Kavicsfeltöltéses tető: 

Kavicsfeltöltés esetén a DELTA®-TERRAXX lemez megvédi a kavicsréteg alatti vízszigetelést.  

Paraméterek

A dombornyomott lemez anyaga nagy tömörségű polietilén
A geotextília anyaga polipropilén
Dombormagasság kb. 9 mm
Nyomószilárdság Kb. 400 kN/m2
Igény esetén 650 kN/m2 nyomószilárdsággal:DELTA®-TERRAXX TP-ként kapható.
Levegőmennyiség a domborulatok között kb. 7,9 l/m2
Hőállóság - 30 °C-tól + 80 °C-ig
Geocompozit a drénezéshez D + F
Szakítószilárdság MD 14,2, CMD 14,3 kN/m (EN ISO 10319)
Átütési ellenállás 40 mm (EN 918)
Karakterisztikus nyílásszélesség 150 μm (EN ISO 12956)
Vízáteresztő képesség 8 · 10-2 m/s (EN ISO 11058)
Vízáteresztő képesség a talajban 3,1 · 10-3 m2/s (EN ISO 12958), terhelés:20 kN/m2
Tekercsméret 12,5 m x 2,4 m